Institut Van Gogh - logo

Become a patron of Vincent and Theo van Gogh

In partnership with the town of Auvers-sur-Oise, the Institut Van Gogh is embarking on a campaign to preserve the graves of the Van Gogh brothers and make the cemetery of Auvers-sur-Oise, which receives more than 200,000 visitors every year, a more secure and hospitable place.

In connection with this project, the surroundings of the church of Notre Dame d’Auvers – as immortalized by Vincent van Gogh’s famous painting – will be redesigned and enhanced, as well as the lane going from the church to the cemetery. The cost of these renovations is estimated by the local authority of Auvers-sur-Oise, the developer, to be € 600,000.

Necessary work:

- Drainage system of the cemetery,
- Installation of a shelter and toilets, 
- Installation of lighting and a secure (lockable) entrance,
- Redesigning and landscaping of the surroundings of Notre Dame d’Auvers.